Mainos

Furuholmin edustama seura nousi Saksan pääsarjaan

16.05.2012 06:17

Fortuna Düsseldorfin pelissä oli paikalla mellakkapoliiseja.

Suomen jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Timo Furuholmin edustama Fortuna Düsseldorf tekee paluun Saksan pääsarjaan 1. Bundesligaan.

Edellisen kerran keväällä 1997 pääsarjassa pelannut Fortuna selvitti karsinnassa Hertha Berliinin yhteismaalein 4-3. Furuholm ei mahtunut kummassakaan karsintapelissä edes vaihtopenkille.

Karsinnan avausosan Berliinissä maalein 2-1 voittanut Fortuna oli kotistadionillaan 51 000 katsojan edessä tiukilla loppuun asti. Herthan Raffael tasoitti ottelun 2-2:een 85. minuutilla. Yksi lisämaali olisi riittänyt berliiniläisille sarjapaikan säilyttämiseen.

Fortunan ja Herthan peli oli kuuma lämpötilaltaan.

Lisäaikaa riitti peräti seitsemäksi minuutiksi, sillä peli oli pitkään keskeytyksissä Fortuna-fanien heiteltyä soihtuja kentälle. Lopulta lisäaikaa pelattiin vain vajaat kuusi minuuttia, sillä paluusta pääsarjaan riehaantuneet fanit ryntäsivät kentälle ennen aikojaan.

Parinkymmenen minuutin tauon jälkeen lisäaika ja ottelu pelattiin loppuun.

Furuholm on ensi kaudella Bundesligan kolmas suomalaispelaaja, sillä Teemu Pukki pelaa Schalke 04:ssa ja Alexander Ring Borussia Mönchengladbachissa.

Tammikuussa Fortunaan tullut Suomen liigan viime kauden maalikuningas pelasi yhdeksässä ottelussa ilman maaleja. Toki minuutit olivat vähissä, sillä Furuholm pelasi vain kahdessa ottelussa yli 20 minuuttia.