NHL:n topit ja flopit: Kevään osavuosikatsaus

MTV3:n toimittaja Washingtonissa listaa viikoittain jääkiekon NHL-liigan onnistujat ja epäonnistujat.

NHL:n topit ja flopit: Kevään osavuosikatsaus

1. Vancouver Canucks

NHL:n runkosarjan paras joukkue ei ollut pelkästään Henrik ja Daniel Sedinin show. Ryan Kesler pelasi uskomattoman kauden, ja alakerrassa esimerkiksi Kevin Bieksa teki tehokasta myyräntyötä. Cory Schneider toi kaivattua tukea maalivahtiosastolle. Playoffien avauskierroksella tositesti: vastaan tulee mestari Chicago.

2. Corey Perry, Anaheim

Corey Perryn, Ryan Getzlafin ja Bobby Ryanin ketju oli loppukaudella liigan kovin. Perry nousi lopulta kirkkaimmaksi tähdeksi ja runkosarjan parhaaksi maalintekijäksi. Suorituksen arvoa nostaa, että Perry oli parhaimmillaan juuri silloin kun sitä kipeimmin tarvittiin.

3. Tim Thomas, Boston

Mahtava comeback epäonnistuneen kauden 2009 – 2010 jälkeen. Näytti runkosarjan ensimmäisistä peleistä asti olevansa elämänsä kunnossa. Päätöstilastot (torjuntaprosentti 93,8 ja maalikeskiarvo 2,00) ovat kovaa tavaraa. Lähituntumaan eivät pystyneet kuin Vancouverin Roberto Luongo ja Nashvillen Pekka Rinne.

4. Teemu Selänne, Anaheim

Kalifornian luisteleva superlatiivi. Kauden aikana saavutetut merkkipaalut ovat liian monet lueteltaviksi. Esimerkilliselle joukkuepelaajalle tärkeintä on silti Anaheimin kovan pudotuspelikilvan päättyminen menestyksekkäästi.

5. Nicklas Lidström, Detroit

Arvostettu veteraani pelasi runkosarjan kaikki 82 ottelua. Todisti jälleen, että häneen voi luottaa kuin vuoreen. Kivana lisänä uran ensimmäinen hattutemppu. Pudotuspelien avausvastus Phoenix saa tosissaan pohtia, miten Lidströmin johtama puolustus saadaan avatuksi.

NHL:n topit ja flopit: Kevään osavuosikatsaus

1. Päähän kohdistuvat taklaukset

Kauden suurimpia puheenaiheita. Aihe oli niin usein tapetilla, että tarpeettomien päähän ajelujen jatkuva toistuminen oli käsittämätöntä. Isoimmat otsikot revittiin Bostonin Zdeno Charan "giljotiinitaklauksesta" ja Pittsburghin Matt Cooken toistuvista koiruuksista.

2. New Jersey Devils

John MacLeanin johtama Devils avasi kauden katastrofaalisesti, eivätkä Zach Parisen pitkä sairausloma saati Ilja Kovaltshukin lapsellisuudet auttaneet asiaa. Valmentajanvaihdon jälkeen peli kohentui. Jopa Kovaltshuk heräsi pelaamaan. Nousu alkoi kuitenkin liian myöhään, ja kausi jäi fiaskoksi.

3. All-Star Game ilman suomalaisia

Kovin arvovaltatappio suomalaiselle jääkiekolle sitten USA-murskatappion Vancouverin olympialaisissa. Joka ikinen suomalainen NHL-mies sai seurata tv:stä, kun maailman parhaat kiekkoilijat pitivät hauskaa onnistuneesti uudistetussa tähdistötapahtumassa.

4. Peter Forsberg, Colorado

Kentille paluunsa alla vanha mestari itsekin oli huolissaan pärjäämisestään. Kaksi ottelua myöhemmin kaikki ymmärsivät, miksi. Aika oli ajanut "Fopan" ohi. Tuloksena oli vain nolo tahra upean uran tilastoihin.

5. Niklas Hagman, Calgary

NHL:n runkosarjakausi oli suomalaisittain kokonaisuutena vähemmän loistokas. Hagman oli vaisuuden ruumiillistuma. Teki vähiten pisteitä (11+16) sitten kauden 2005 – 2006. Flames on selvästikin hänelle väärä organisaatio, mutta kolmen miljoonan vuosipalkka on hidaste siirtomarkkinoilla.

MTV3 – Pasi Tuominen, Washington

Kaikki suosikkilajisi Katsomon MTV3 Sport -paketissa. Lue lisää.

Jotain meni pieleen, pahoittelemme. Koita hetken päästä uudelleen.

  • Kommentointi vaatii toimiakseen JavaScriptin
Näytä kerralla: kommenttia

Kirjoita kommentti 

Kommentit

Kirjoita kommentti

Kirjoittaja hyväksyy kommentointiosion kirjoittamisen säännöt sekä sitoutuu lisäksi noudattamaan MTV Oy:n sähköisten palvelujen yleisiä käyttöehtoja.

Yhteystiedot
Kommentti
Toiminnot

Tulospalvelu Avaa omaan ikkunaan

Uusimmat NHL:ssä

Uusimmat uutiset

Topit ja flopit