Ribery johti Ranskan makeaan revanssiin

Franck Ribery heilutti tahtipuikkoa tiistaina, kun perjantaina Suomen peitonnut Ranska kukisti kotikentällään Valko-Venäjän maalein 3-1 jalkapallon MM-karsinnoissa.

Ribery syötti joukkueensa avausmaalin ja viimeisteli sen kolmannen. Ribery alusti ottelun ensimmäisen osuman pian tauon jälkeen murtautumalla läpi laidaltaan ja syöttämällä Etienne Capouelle, joka ei erehtynyt matalalla laukauksellaan. Isännät menivät kahden maalin johtoon 68. minuutilla Christophe Jallet'n keskityksen eksyttyä onnekkaasti maaliin.

Valko-Venäjä nousi maalin päähän neljä minuuttia myöhemmin Anton Putilon viimeisteltyä epäonnistuneen rangaistuspotkun jälkitilanteesta, mutta Riberyn chippimaali kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa lopetti vieraiden pyristelyn.

Voitto oli isännille makea, sillä Valko-Venäjä löi Ranskan Stade de Francella edellisten EM-karsintojen avauspelissä.

Vaikka Ranska ei vakuuttanut kotiavauksessaankaan, on sillä koossa kaksi voittoa kahdesta ottelussa ja hallussaan I-lohkon kärkipaikka ennen Espanjaa ja Georgiaa. Espanja ja Ranska kohtaavat lokakuussa Madridissa.

Ranska-Valko-Venäjä 3-1 (0-0)
49. Etienne Capoue 1-0, 68. Christophe Jallet 2-0, 72. Anton Putilo 2-1, 80. Franck Ribery 3-1

Ranska       2  2  0  0  4-1  6
 Espanja      1  1  0  0  1-0  3
 Georgia      2  1  0  1  1-1  3
 Suomi        1  0  0  1  0-1  0
 Valko-Venäjä 2  0  0  2  1-4  0

Jotain meni pieleen, pahoittelemme. Koita hetken päästä uudelleen.