Mäkelä-Nummela juhli maailmancupin finaalissa – löi olympiavoittajan

Satu Mäkelä-Nummela voitti haulikkolajien maailmancupin finaalissa Slovenian Mariborissa naisten trapin tuloksella 93 (72+21).

Mäkelä-Nummelan sarjat peruskilpailussa olivat 24+24+24 ja hän lähti kuuden ampujan finaaliin toiselta sijalta.

Mäkelä-Nummela jäi kaksi pistettä nimissään olevasta finaalin jälkeisestä Suomen ennätyksestä 95 (72+23), jonka hän ampui kolme vuotta sitten Hollolassa.

Toiseksi sijoittui Italian Jessica Rossi, joka voitti olympiakultaa Lontoossa, missä hän teki uuden maailmanennätyksen ja olympiaennätyksen (99). Rossi hävisi Mäkelä-Nummelalle nyt yhden pisteen. Kolmanneksi sijoittui saksalainen Jana Beckmann, joka oli peruskilpailun jälkeen neljännellä sijalla.

Slovakian kaksinkertainen olympiahopeamitalisti Zuzana Stefecekova oli peruskilpailun jälkeen kärjessä (73), mutta finaalissa hän rikkoi vain 14 kiekkoa ja putosi lopulta neljänneksi.

- Onnea tarvitaan aina, ja sitä oli nyt taidon lisäksi, neljän vuoden takainen olympiavoittaja sanoi kilpailusta, jossa oli mukana yksitoista maailman huippuampujaa.

Mäkelä-Nummela putosi elokuussa Lontoon olympialaisissa uusinnan jälkeen finaalista. Lontoon muistot käväisivät Mäkelä-Nummelan mielessä, kun hän päätti kilpailun pummiin.

Mäkelä-Nummelan viimeinen laukaus oli pummi.

- Luulin sen jälkeen, että uusinta tulee taas. Onneksi ei tullut, Mäkelä-Nummela sanoi.

- Tulokseni oli hyvä, ja sain hyviä osumia. Täällä paistoi koko päivän aurinko. Olen todella onnellinen, että voitin finaalin finaalin ja kausi sai näin positiivisen päätöksen, Mäkelä-Nummela sanoi.

Jotain meni pieleen, pahoittelemme. Koita hetken päästä uudelleen.