Valtteri Filppula onnistui rankkareilla – katso video

Helsingin Jokerit otti torstaina kauden ensimmäisen vierasvoittonsa jääkiekon SM-liigassa, kun se kaatoi voittomaalikilpailun jälkeen Tampereella Ilveksen 4-3. Voittomaalikisassa onnistuivat Jokerien Valtteri Filppula ja 18-vuotias puolustaja Esa Lindell.

Ilves taisteli upeasti. Toisessa erässä se nousi kahden maalin takaa tasoihin. Ilves teki ottelussa kaikki maalinsa ylivoimalla.

- Peli ei meiltä ollut sitä mitä me odotettiin. Alussa me olimme vähän jäässä. Kolmannen erän taistelu kyllä sitten nosti meidän pisteitä, Ilveksen päävalmentaja Raimo Helminen arvioi.

Ottelun alussa Ilves tarjosi kiekonmenetyksillä voitonavaimia Jokereille.

- Aiemmissa kauden otteluissamme ei meille ole tullut niin paljon kiekonmenetyksiä kuin mitä tänään tapahtui ensimmäisessä ja toisessa erässä. Johtuiko se pitkästä tauosta vai mistä. Meidän edellinen otteluhan oli viime lauantaina, Helminen lisäsi.

Ottelun toisessa erässä Jokerien laituri Teemu Pulkkinen sai viiden minuutin jäähyn ja pelirangaistuksen huidottuaan Ilveksen maalivahtia Miika Wiikmania näpeille.

Ilves pelasi lähes koko ottelun vain viidellä puolustajalla, kun Martti Järventie loukkaantui avauserässä.

Ilveksen maaleista kaksi viimeisteli Matias Sointu. Jokereista 2+1 pistettä teki laitahyökkääjä Joonas Rask, joka pelasi vielä viime kaudella Ilveksessä.

Jokerien pelikiellosta vapautunut Jarkko Ruutu ei ollut parhaimmillaan. Hän hukkasi varsinaisella peliajalla kaksi läpiajoa.

Jotain meni pieleen, pahoittelemme. Koita hetken päästä uudelleen.