Räikkösellä hieno nousu Singaporessa

Lotuksen Kimi Räikkönen nousi 12. lähtöruudusta kuudenneksi formula ykkösten Singaporen GP:ssä, jossa koettiin useita keskeytyksiä.

Voittoon Singaporessa ajoi Red Bullin Sebastian Vettel, josta toiseksi sijoittunut McLarenin Jenson Button jäi 8,9 sekuntia. Voitto on Vettelille kauden toinen. Ferrarin Fernando Alonso jatkaa vankassa MM-pistejohdossa sijoituttuaan kolmanneksi.

Force Indian Paul di Resta ajoi F1-uransa parhaan lopputuloksen sijoituttuaan neljänneksi. Mercedeksen Nico Rosberg ajoi viidenneksi.

Räikkösen tallikaveri Romain Grosjean päästi suomalaisen edelleen 13 kierrosta ennen maalia, koska Grosjean on jo menettänyt kauden mestaruusmahdollisuutensa.

McLarenin paalupaikkamiehen Lewis Hamiltonin kilpailu päättyi kärkipaikalta auton vaihdelaatikkovian takia. Kakkosruudusta lähtenyt Pastor Maldonado joutui puolestaan keskeyttämään Williams-autonsa hydrauliikkavikaan.

Räikkönen jatkaa MM-sarjassa kolmannella sijalla 45 pisteen päässä Alonsosta. Kimi ohitti Singaporen GP:n myötä Hamiltonin, mutta Vettel nousi voittopisteillään Räikkösen edelle MM-sarjan kakkossijalle. Alonson ja Vettelin välinen ero on 29 pisteen suuruinen, kun kaudesta on kuusi osakilpailua jäljellä.

Kilpailussa koettiin kaksi turva-autotilannetta. Ensimmäinen aiheutui siitä, kun Narain Karthikeyan romutti seinäosumassa HRT-autonsa, joka jäi radalle. Toinen turva-autotilanne oli seurausta Michael Schumacherin aiheuttamasta kolarista. Schumacher törmäsi rajusti Jean-Eric Vergnen Toro Rosso -auton perään.

Caterhamin Heikki Kovalaiselle kisa tuotti 15. sijan. Marussia-talli nousi Caterhamin edelle MM-sarjassa, koska Marussian Timo Glock oli Singaporessa 12:s, mikä on parempi sijoitus kuin mihin Caterham-kuljettajat ovat tällä kaudella pystyneet.

Singaporen GP:n lopputulokset: