Jagr osui kahdesti – ketjukaverin hirmuvire jatkuu

NHL:n kaikkien aikojen tehokkain eurooppalaispelaaja Jaromir Jagr oli kovassa vedossa, kun NHL-apuja vilisevä HC Kladno kaatoi eilen vieraskentällä HC Mountfieldin maalein 6-2 Tshekin liigassa.

Joukkueensa parhaaksi valittu Jagr johdatti joukkueensa loistavaan neljän maalin toiseen erään, kun hän pyssytti joukkueensa 2-0-johtoon heti erän alussa. Kladno otti jo viidennen peräkkäisen voittonsa.

Kolmannessa erässä Jagr upotti illan toisensa rangaistuslaukauksesta. Jagrin kanssa samassa ketjussa pelaava Tomas Plekanec jatkoi hurjaa pistesaldoaan keräämällä tehot 1+1. Montrealissa taaloja vuoleva Plekanec on nakutellut kuudessa Extraliiga-ottelussaan tehot 7+7 ja johtaa sarjan pistepörssiä. 40-vuotias Jagr on tehnyt puolestaan samoissa otteluissa neljä maalia ja alustanut kahdeksan.

Kladno johti ensimmäisen erän jälkeen 1-0, mutta joukkue ei ollut tyytyväinen peliin. Erätauolla palaveri venähti niin pitkäksi, että joukkue tuli myöhässä jäälle ja sai siitä hyvästä jäähyn.

– Tauolla sanoimme, että emme voi pelata noin, muuten tästä tulee fiasko. Meidän piti muuttaa jotain ja onnistuimme, aloimme hyökkäämään enemmän ja olimme aggressiivisempia, sanoi Jagr hokej.cz-sivustolle ja kertoi myöhästymisen olleen vahinko.

Kladnon joukkueessa on kaikkiaan viisi NHL-pelaajaa työsulun aikana. Mountfieldin joukkueessa esiintyi ensimmäisen kerran NHL-puolustaja Radek Martinek ja hänet valittiin heti joukkueensa parhaimmaksi.

Jotain meni pieleen, pahoittelemme. Koita hetken päästä uudelleen.