Vatanen pisteille ensimmäisessä ottelussaan rapakon takana

Jyväskylästä Pohjois-Amerikkaan lähtenyt Sami Vatanen aloitti varsin mukavasti pelinsä Atlantin takana.

Anaheim Ducksin farmiseura Norfolk Admirals kaatoi kauden ensimmäisessä AHL-harjoitusottelussaan Charlotte Checkersin 3-0 ja Vatanen sai tililleen syöttöpisteen.

Admirals hallitsi peliä Carolinan farmijoukkuetta vastaan, mutta kahden erän jälkeen se johti vain 1-0. Kolmannessa erässä Admirals pääsi ylivoimalle ja onnistui. Vatanen syötti kiekon Devante Smith-Pellylle, joka syötti upeasti Kyle Palmierin maalintekoon. Loppunumerot sinetöi avausmaalinkin tehnyt Corey Elkins.

Molemmilla joukkueilla oli pelissä muutama pelaaja, jotka ovat päässeet kokeilemaan myös NHL-kaukalossa.

Ilveksessä viime vuonna torjunut maalivahti Sami Aittokallio aloitti myös vakuuttavasti, kun hän torjui Lake Erie Monstersin maalilla kaksi erää. Lake Erie kaatoi Grand Rapids Griffinsin 3-1 ja Aittokallio torjui 19 laukausta. Hän joutui antautumaan kertaalleen.

Maalivahti Jussi Rynnäs ei pelannut, kun Toronto Marlies kaatoi Hamilton Bulldogsin harjoitusavauksessaan 3-1. Hyökkääjä Leo Komarov pelasi, mutta hän ei saanut tilastomerkintöjä. Hamiltonin joukkueeseen kuuluu suomalaishyökkääjä Jussi Nättinen.

Harri Pesonen ei ollut pelissä mukana, kun hänen joukkueensa Albany Devils hävisi Binghamton Senatorsille 3-6.

Jotain meni pieleen, pahoittelemme. Koita hetken päästä uudelleen.