Muurinen iloitsi mitalista ja europaikasta

HJK palasi jalkapallon Veikkausliigan sarjakärjeksi turkulaisten mestarikandidaattien edelle, kun kotijoukkue löi 1-0 Hongan.

HJK:n onnistumisessa kaikki kaikessa olivat tukun loistopelastuksia tehnyt maalivahti Ville Wallen ja joukkueensa maalihaiksi 11. osumallaan noussut Demba Savage. Voitto tiesi helsinkiläisseuralle paljon.

– Meille vähintään mitali ja eurocup-paikka. Mutta ei se sitä tarkoita, että se riittäisi, HJK:n valmentaja Antti Muurinen kertoi.

Gambialainen laitalinkki Savage iski mittelön ratkaisuksi muodostuneen maalin 51. minuutilla. Savagelle upean, läpiajon mahdollistaneen syötön tarjosi Joel Perovuo. Hongan vikkelä puolustaja Sampo Koskinen ei ehtinyt tilanteessa pelastajaksi, niin sähäkästi Savage rynni ja pystyi sijoittamaan pallon ohi vastaantulleen maalivahti Tuomas Peltosen takanurkkaan.

Kamppailun alku antoi viitteitä, että Honka pystyisi päihittämään HJK:n vieraskentällä, kuten elokuussa 2010. Viime kauden ja myös kuluvan kauden Klubi on pelannut tappiotta keinonurmellaan. Wallen venyi tällä kertaa jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella kolmeen huipputorjuntaan.

– Omat mahdollisuudet meillä oli, peli meni jännäksi. Toivotaan, että nuorille hyökkääjillemme jäi tästä hampaankoloon, Hongan valmentaja Mika Lehkosuo kuvasi.

Wallenin urotyöt jatkuivat toisella puoliajalla. Pelin 65. minuutilla Hongan Moshtagh Yaghoubi ja 71. minuutilla Tim Väyrynen vetivät vuoroillaan loistopaikoista vesiperät HJK:n maalivahdin takia.

– Tämä oli meille henkisesti tärkeä voitto, HJK:n Muurinen painotti.

Vauhdikasta peliä seurasi HJK:n koululaislippu-tempauksen ansiosta peräti 6570 katsojaa. Helsingin Jalkapalloklubin mahdollisuus mestaruuden uusimiseen on nyt niin sanotusti sen omissa käsissä. Loppuohjelmassaan se kohtaa vielä VPS:n Vaasassa, FC Lahden kotonaan ja päätöskierroksella 27. lokakuuta JJK:n Jyväskylässä.

Katso Sebastian Waheebin juttu Katsomo.fi:stä (Tulosruutu 8.10.2012)

Jotain meni pieleen, pahoittelemme. Koita hetken päästä uudelleen.