Mainos

Suomi floppasi sekajoukkuemäen debyytissä

14.08.2012 22:36

Mäkihypyn sekajoukkuemäen debyyttikisa kesä-gp-kiertueella ei jättänyt suomalaisille paljonkaan mieluista muisteltavaa. Ainakaan tuloksellisesti.

Suomi jäi ensimmäistä kertaa kisatussa kilpailumuodossa viimeistä edelliseksi ja jätti 13 joukkueesta taakseen vain Kanadan.

Julia Kykkäsen, Tanja Kaverisen, Sami Niemen ja Olli Muotkan hypyt eivät riittäneet viemään Suomea yhdeksän joukkoon ja toiselle kierrokselle.

Muutamaa lähtölavaa ylempää hypänneistä naisista Kykkänen venytti HS96-mäessä 85 metrisen siivun, kun Kaverinen jäi 73,5 metriin. Niemen ponnistus kantoi 84,5 metriin, mikä jäi 1,5 metriä ankkurina hypänneestä Olli Muotkasta.

Kolme viikkoa sitten Suomi sijoittui kiertueen ensimmäisessä joukkuemäen kilpailussa kahdeksanneksi (11 joukkuetta) Puolan Wislassa.

Courchevelin kilpailun voittoon hyppäsi Japani niukalla 1,9 pisteen erolla Saksaan. Itävalta hävisi kakkostilan vieläkin kiperämmin, kun se jäi Saksasta vain 0,5 pistettä.