Rooneylla värikäs ottelu – ManU:lle voitto

Manchester Unitedin tähtipelaaja Wayne Rooney teki kolme maalia Valioliigan ottelussa Stokea vastaan lauantaina. Tosin yksi Rooneyn osumista syntyi omaan verkkoon Unitedin 4-2-voitossa.

Stoke meni 1-0-johtoon kymmenen minuutin kohdalla. Charlie Adam antoi oikealta laidalta vapaapotkun, jonka Rooney ohjasi epäonnekseen Unitedin maaliin.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Rooney osui toisessa päässä. Robin van Persie antoi maalin eteen nappikeskityksen, jonka Rooney puski varmasti sisään: 1-1.

Avausjakson lopussa Stoke joutui antautumaan toistamiseen. Tällä kertaa Antonio Valencia löysi syötöllään van Persien, joka tuikkasi punapaidat johtoon.

Toisen puoliajan alussa Rooney alusti Danny Welbeckin 3-1-maalin. Stoke nousi vielä maalin päähän Michael Kightlyn osumalla, mutta Rooney sinetöi Unitedin voiton tehtyään 4-2-maalin 64. minuutilla.

ManU jatkaa Valioliigassa toisena neljän pisteen päässä Chelseasta. Chelsea kaatoi lauantain päiväpelissä Tottenhamin 4-2.

City voittoon vajaamiehisenä

Manchester City venyi 2-1-voittoon West Bromwichista, vaikka se joutui pelaamaan 70 minuuttia kymmenellä miehellä. James Milner sai punaisen kortin avausjakson puolivälissä, kun hän kaatoi karkuun päässeen Shane Longin.

West Brom hyödynsi ylivoimansa 67. minuutilla. Peter Odemwingien pystysyöttö tavoitti Longin, joka ohjasi pallon ohi City-vahti Joe Hartin.

City teki huiman nousun ottelun lopussa. Edin Dzeko puski Cityn tasoituksen kymmenen minuuttia ennen täyttä peliaikaa, ja lisäajalla bosnialaistähti Dzeko niittasi vieraiden voittomaalin.

City on tasapisteissä ManU:n kanssa, mutta heikkomman maalieronsa vuoksi se on paikallisvastustajansa alapuolella sarjataulukossa.

Liverpool nappasi kauden ensimmäisen kotivoittonsa päihitettyään Readingin 1-0. Raheem Sterling vastasi Liverpoolin voittomaalista. Osuma oli 17-vuotiaan Sterlingin ensimmäinen Valioliigassa.