TOP 10: Schumacherin uran kohokohdat

Michael Schumacher ilmoitti laittavansa ajohanskat naulaan toistamiseen ja upealle uralle saadaan lopullinen sinetti kauden jälkeen. Saksalainen viihdytti Formula 1-maailmassa yli 20 vuotta ja mukaan mahtuu useita upeita hetkiä. Valitsimme Schumacherin uran kymmenen kohokohtaa.

Ensimmäinen GP 1991

Jordan oli joutunut pienoisiin vaikeuksiin kuljettajiensa kanssa ja he tarvitsivat jonkun ajamaan autoaan Belgian GP:ssä. Kokemattomalla 22-vuotiaalla saksalaisella ei ollut juuri kokemusta F1-autoista eikä Span radasta, mutta ajoi sensaatiomaisesti aika-ajoissa seitsemänneksi. Itse kilpailu päättyi jo avauskierroksella kytkinongelmiin, mutta uusi tähti oli jo syttynyt.

Euroopan GP 1995

Vaihtelevissa oloissa ajettu kisa näytti päättyvän Jean Alesin selvään voittoon. Ranskalaiskuski oli repinyt parhaimmillaan jo 42 sekunnin eron Schumacheriin. Schumacherin kolmen varikkokäynnin taktiikka osoittautui kilpailun loppupuolella oikeaksi, kun hän alkoi kuroa eroa ranskalaiseen kiinni. Alesi jäi kierroksella ohitettavien ruuhkaan ja teki Schumacherin lähestyessä ajovirheen ajettua mutkan pitkäksi ja lopulta Schumacher tuli rinnalle ja ohi toiseksi viimeisellä kierroksella ja käytännössä varmisti uransa toisen maailmanmestaruuden.

Monacon GP 1997

Monacon GP on yksi ylivoimaisimmista näytöksistä mitä Schumacherilta nähtiin. Juuri ennen kilpailua alkanut sade väritti kilpailua ja lukuisat autot joutuivat keskeyttämään kilpailun. Kilpailu lopetettiin 16 kierrosta ennen loppua kahden tunnin aikarajan tultua täyteen. Kilpailu oli Schumacherin täydellistä näytöstä, sillä maalissa eroa toisena tulleeseen Rubens Barrichelloon oli peräti 53 sekuntia. Lopulta vain neljä autoa oli Schumacherin kanssa samalla kierroksella.

Espanjan GP 1994

Schumacher oli hallinnut MM-kautta ja oli ottanut neljästä ensimmäisestä osakilpailusta voitot. Espanjassa sama tahti näytti jatkuvan, kun hän otti paalupaikan. Kilpailu ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitelmien mukaan, kun hänen vaihdelaatikkonsa jumiutui ja hän joutui ajamaan viimeiset 40 kierrosta vitosvaihteella. Hän kuitenkin pystyi ajamaan kilpailussa uskomattomasti toiseksi.

Ensimmäinen maailmanmestaruus 1994

Vuoden 1994 MM-sarjaa varjosti Ayrton Sennan menehtyminen Imolassa. Yhden tähden sammuessa, toinen otti paikkansa parrasvaloissa, kun Schumacher ajoi ensimmäisen maailmanmestaruutensa. Helpolla mestaruus ei kuitenkaan tullut ja loppuratkaisu on yksi F1-maailman legendaarisimmista.

Schumacher otti kauden seitsemästä ensimmäisestä osakilpailusta kuusi voittoa ja yhden kakkossijan. Britannian GP:ssä tilanne kuitenkin muuttui. Hän ohitti lämmittelykierroksella Damon Hillin ja hänelle tuomittiin viiden sekunnin stop and go-rangaistus jota hän ei kuitenkaan noudattanut. Seuraavaksi hänelle heilutettiin mustaa lippua, jota hän ei omien sanojensa mukaan huomannut ja ajoi maaliin lopulta toisena. Kilpailun jälkeen hänet kuitenkin hylättiin ja hänelle mätkäistiin kahden kilpailun panna.

Schumacherin kilpailukiellon ja loppukauden aikana Hill oli noussut saksalaisen kantaan MM-sarjassa ja viimeiseen osakilpailuun lähdettiin Schumacherin pisteen johdossa. Kilpailussa Schumacher ajoi kuitenkin Hillin kylkeen ja molemmat joutuivat lopulta keskeyttämään ja Schumacher voitti maailmanmestaruuden.

Espanjan GP 1996

Schumacher oli jo aiemmin osoittanut taitonsa vesisateessa, mutta missään ero ei ollut yhtä selkeä kuin Barcelonassa 1996. Huonon lähdön jälkeen Schumacher nousi kärkeen 13 kierroksella ja kellotti välillä jopa peräti kolme sekuntia nopeampia kierrosaikoja kuin kilpailijansa ja oli maalissa lopulta yli 45 sekuntia nopeampi kuin toiseksi tullut Jean Alesi. Voitto oli Schumacherin ensimmäinen Ferrarilla ja samalla yksi komeimmista.

52. osakilpailuvoitto 2001

Schumacherista tuli kautta aikain eniten MM-osakilpailuja voittanut kuski Spassa ohitettuaan Alain Prostin edellisen ennätyksen 51. Spa oli Schumacherille mieluinen rata, sillä hän juuri siellä hän debytoi, ajoi ensimmäisen osakilpailuvoittonsa ja lopulta ohitti Prostin ennätyksen.

Maailmanmestaruus 2002

Kausi 2002 oli Schumacherin ylivoiman suurin näytös. Schumacher voitti mestaruuden 58 pisteen erolla seuraavana tulleeseen David Coulthardtiin. Hän nappasi vuoden aikana yhdeksän osakilpailuvoittoa ja yhtä nelossijaa lukuun ottamatta, oli kaikissa maaliin ajamissaan kilpailuissa vähintään toinen. Uskomatonta dominointia.

91 osakilpailuvoittoa

Viisi vuotta oli kulunut siitä, että Schumacher oli ohittanut Prostin ennätyksen eikä hän lopettanut siihen. Schumacher otti uransa aikana huikeat 91 osakilpailuvoittoa ja viimeisin niistä tuli Shanghaissa vuonna 2006. Se on sellainen määrä jota ei tulla koskaan rikkomaan.

Seitsemäs maailmanmestaruus 2004

Hän ei jättänyt kaudella 2004 mitään sattuman varaan, vaan voitti peräti 13 osakilpailua joista 12 tuli jo ensimmäisen 13 aikana. Hän sinetöi ylivoimaisella tavalla seitsemännen maailmanmestaruutensa. Yhtälailla kuin osakilpailuvoittojen määrää, ei Schumacherin seitsemää maailmanmestaruutta tule kukaan ohittamaan.

Kaikki suosikkilajisi Katsomon MTV3 Sport -paketissa. Lue lisää.

Jotain meni pieleen, pahoittelemme. Koita hetken päästä uudelleen.