Mainos

Liverpool rynni Cityn yli liigacupin finaaliin

26.01.2012 06:25

Jordan Henderson (vas.) onnittelee sankaria Craig Bellamya.

Liverpool oli kahdesti tappiolla Manchester Cityä vastaan, mutta taisteli lopulta tiensä jalkapallon Englannin liigacupin loppuotteluun.

Liverpool ja City päätyivät välierien toisessa osaottelussa 2-2-tasalukemiin ja Liverpool kuittasi finaalipaikan yhteismaalein 3-2.

Kaikki näytti vielä hyvältä vierasjoukkue Cityn kannalta 67. minuutilla, kun Edin Dzeko iski vieraat lähietäisyydeltä 2-1-johtoon ja kiinni finaalipaikkaan. Entisen City-pelaajan Craig Bellamyn komea osuma seitsemän minuuttia myöhemmin kuitenkin käänsi vaakakupin Liverpoolin eduksi.

City oli mennyt johtoon jo puolen tunnin kohdalla Nigel de Jongin näyttävällä kaukolaukauksella. Liverpool tasoitti 1-1:een viisi minuuttia ennen taukoa, kun Steven Gerrard toimitti hieman heppoisesti vihelletyn rangaistuspotkun Joe Hartin selän taakse.

Liigacupin finaalissa 26. helmikuuta Liverpool kohtaa mestaruussarjassa pelaavan Cardiffin. Kyseessä on Liverpoolin ensimmäinen esiintyminen Lontoon Wembleyllä 16 vuoteen.