Sportia nöyryytettiin kotiyleisön edessä

Tampereen Ilveksen ote jääkiekon SM-liigapaikasta ei horju. Ilves jyräsi Sportin liigakarsinnan toisessa ottelussa Vaasassa 5-1 ja johtaa karsintaa otteluvoitoin 2-0.

Liigapaikka varmistuu neljällä voitolla.

- Tiesimme, että Kuparisaari on vierasjoukkueelle vaikea paikka. Emme tulleet Vaasaan takki auki, eikä jatkossakaan ole syytä aliarvioida Sportia, valmentaja Raimo Helminen vakuutti tiistaisen voiton jälkeen.

Kuparisaaren areena raikui jo tuntia ennen ottelun alkua, kun Sportin monisatapäinen fanijoukko aloitti äänekkään kannustuksen. Joukon riemu repesi, kun Sport eteni runsaan kolmen minuutin 1-0-johtoon Oskari Hakomäen maalilla. Siihen fanien ilonaiheet sitten jäivät.

Ilves tasoitti ottelun alivoimalla kolmisen minuuttia myöhemmin ja Joonas Rask teki voittomaalin, kun ensimmäistä erää oli pelaamatta vain kolmisen minuuttia.

Sport pysyi ottelussa Ilveksen kyydissä, mutta Ilves vei taistoa kovemmalla taktisella osaamisella ja liigaottelujen tuomalla kokemuksella.

Tamperelaiset pistehait ottelussa olivat Kai Kantola (1+2) ja Samuli Kivimäki (1+2).

Ilveksen maalilla pelannut Vesa Toskala torjui 23 laukausta, kun Sportin Joni Puurulalle kirjattiin 32 torjuntaa.

Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran torstaina Tampereella.

Jääkiekon SM-liigakarsinnan 2. ottelu (paras seitsemästä):

Sport-Ilves 1-5 (1-2, 0-2, 0-1)
Ilves johtaa voitoin 2-0.

1. erä: 3.44 Oskari Hakomäki (Sami Blomqvist-Antti Uitto) 1-0, 6.46 Arto Tukio (Matias Sointu) 1-1 av, 17.06 Joonas Rask (Sointu-Matias Myttynen) 1-2.

Jäähyt: 4.53 Teemu Kesä I 2 min, 18.51 Mika Halava S 2 min.

2. erä: 31.13 Kai Kantola (Masi Marjamäki-Samuli Kivimäki) 1-3, 38.39 Kivimäki (Kesä-Kantola) 1-4.

Jäähyt: 24.07 Ari Gröndahl S 2 min, 24.13 Toni Rajala I 2 min, 26.22 Kesä I 2+2 min, 36.12 Nils Bäckström I 2 min, 39.11 Jesse Niinimäki I 2 min, 39.11 Erik Riska S 2 min, 39.19 Uitto S 2 min.

3. erä: 53.06 Rajala (Kantola-Kivimäki) 1-5.

Jäähyt: 42.17 Uitto S 2 min, 45.36 Matti-Pekka Pelkonen S 2 min, 45.58 Riska S 2 min, 56.56 Niinimäki I 2 min, 57.47 Samuli Virkkunen S 2 min.

Jäähyt yhteensä: Sport 8x2 min=16 min, Ilves 7x2 min=14 min.

Torjunnat: Joni Puurula S 8+6+18=32, Vesa Toskala I 11+9+3=23.

Tuomarit: Stefan Fonselius-Petri Tuomisto (Esa Laitanen-Samuli Niskanen).